Ensemble

Het Kunsthalle for Music ensemble, dat bestaat uit acht uitvoerende musici, vormt het hart van de Kunsthalle for Music. Uit een open oproep voor musici met uiteenlopende achtergronden en speelniveaus is het volgende ensemble voortgekomen: 

Billy Bultheel (piano) is gevestigd in Berlijn en Brussel. In 2013 studeerde hij af aan het master programma voor choreografie en performance aan de Justus-Liebig Universität in Gießen. Sinds 2013 werkt hij samen met Anne Imhof als danser, dramaturg en componist. In 2016 gaf Imhof Bultheel opdracht om nieuw werk te schrijven voor de opera ANGST, een opera in 3 akten. In 2017 was Bultheel, op uitnodiging van Susanne Pfeffer voor het Duitse paviljoen op de Biënnale van Venetië, hoofd van de muziekproductie voor het multimediaprestament FAUST, dat de Gouden Leeuw won voor Beste Nationale Deelname.

Bergur Thomas Anderson (gitaar) is een kunstenaar en musicus afkomstig uit Reykjavik, IJsland. In zijn performances en filmwerk onderzoekt hij handelingen en toegewezen belichamingen voortgekomen uit verschillende kijkwijzen. Hij omarmt ‘performative gestures’, hommages, liederen, verhalen en beelden in zijn werk en smelt deze elementen, die hij zich toegeëigende heeft, samen tot zijn drijfveer achter de discussie aangaande het publiek en onze fysieke relatie tot beeldschermen.

Sandhya Daemgen (viool en vocalen) is een danseres, zangeres en choreografe woonachtig in Berlijn. Haar interesses focussen zich rondom stem als middel om nieuwe vormen van persoonlijke en sociale interactie te creëren. Sinds 2011 werkt Daemgen nauw samen met Tino Sehgal en treedt zij vaak op binnen de beeldende kunst scene. Ze heeft een diploma behaalt in Cultural Theory aan de Wesleyan University, VS evenals een diploma in Choreography from HZT aan de University of Arts, Berlin. Eerder werk: Aquarium (Villa Empain, Brussel), This is Not the Omega (Het Veem, Amsterdam), and The Listening-Party-Experiment (Uferstudios, Berlijn). 

Sara Hamadeh (viool) is een kunstenaar en onderzoeker met een achtergrond in film. Haar huidige onderzoek bestaat uit een kritische lezing van oorlogsbeelden en de politieke lading van productie en online distributie van deze beelden.

Alexander Iezzi (drumstel en percussie) is een kunstenaar en musicus uit Rotterdam. Hun werk richt zich op performance-art, videokunst, beeldhouwkunst en tekenen, vaak met een nadruk op geluid. Ze zijn geïnteresseerd in animisime, ‘non-human agency’ en dialogische vormen van het creëren van kunst.

Nanna Ikonen (saxofoon en elektronica) is een klassiek muzikant en leraar afkomstig uit Helsinki, Finland. Ze ontving een bachelor in Klassieke Saxofoon aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en studeerde recent af in Live Electronics aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar focus ligt op hedendaags muziek, elektronische livemuziek en cross-overprojecten. Zij trad o.a. op met Creative Performance Lab tijdens de Cello Biennale 2016 in het Muziekgebouw en Bimhuis te Amsterdam. 

Jackson Moore (saxofoon) is een Amerikaanse muzikant en op dit moment woonachtig in Utrecht. Moore studeerde in Connecticut gelijktijdig met Jackie McLean en Anthony Braxton. Van 2005 tot 2010 was Moore verantwoordelijk voor de leiding van het New Languages Festival. Tussen 2010 tot 2013 werkte hij bij het Eyebeam Art and Technology Center en van 2014 tot 2017 leidde hij de Digital Arts-studio aan het Bennington College.

Pau Marquès i Oleo (cello) afkomstig uit Spanje woont op dit moment in Rotterdam en werkt als cellist. Hij ontving een Bachelor Music, Violoncello, aan het Conservatori Superior del Liceu, Barcelona en studeerde in 2016 af en behaalde zijn MA Music Performance; For the Stages aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij werkt met orkesten zoals Chamber Music Orchestra of Menorca en is onderdeel van verschillende kamermuziekensembles waaronder Belinfante Quartet.