Inaugurele Tentoonstelling

Kunsthalle for Music

Ari Benjamin Meyers

26 januari 2018 – 03 maart 2018
Opening: 25 januari 2018, vanaf 17:00 uur
Openingstijden: donderdag, zaterdag, zondag 13:00 – 17:00 uur, vrijdag 17:00 – 19:00 uur

In Kunsthalle for Music voert een ensemble op locatie een vier uur durende muziekpartituur van kunstwerken op, uit een “repertoire” of collectie samengesteld uit bestaande en in opdracht gemaakte solo’s, duetten en groepsstukken. Het ensemble is aanwezig in de zalen op de tweede en derde verdieping op donderdagen, zaterdagen en zondagen van 13:00 tot en met 17:00 uur en op vrijdagen van 17:00 tot en met 21:00 uur.

Hoewel de kunstwerken die onderdeel uitmaken van het partituur worden aangegeven met tekstbordjes op de muren in de zalen, is er geen vaststaand schema voor wanneer welk stuk wordt geactiveerd. Zoals gecomponeerd door Ari Benjamin Meyers, staat de tentoonstellingspartituur open voor variaties die op deze manier elke dag een unieke interpretatie en ervaring kan bieden. We moedigen u aan om Kunsthalle for Music meer dan eens te bezoeken.

Ook als het ensemble niet aanwezig is of niet de gehele tijd optreedt, houdt Kunsthalle for Music haar deuren open voor publiek. Als u een bezoek brengt op een dergelijk moment, kunt u op andere manieren de activering van de zalen beleven. Leden van het ensemble kunt u bijvoorbeeld tegenkomen terwijl ze de ruimte gebruiken om te repeteren of ze kunnen een opname hebben achtergelaten als ze afwezig zijn. U zou ook schoolgroepen kunnen ontmoeten die een speciaal in opdracht gemaakt werk van Andre Heuvelman aan het instuderen en uitvoeren zijn.

Ensemble

Het Kunsthalle for Music ensemble, dat bestaat uit acht uitvoerende musici, vormt het hart van de Kunsthalle for Music. Uit een open oproep voor musici met uiteenlopende achtergronden en speelniveaus is het volgende ensemble voortgekomen: Bergur Thomas Anderson (gitaar), Billy Bultheel (piano), Sandhya Daemgen (viool en vocalen), Sara Hamadeh (viool), Alexander Iezzi (drums en percussie), Nanna Ikonen (saxofoon en elektronica), Jackson Moore (saxofoon) en Pau Marquès i Oleo (cello).

Nieuwe werken in opdracht en het repertoire

Het ensemble zal nieuw werk spelen dat in opdracht geschreven is door Dominique Gonzalez-Foerster, Jonathan Bepler, Libia Castro & Ólafur Ólafsson en The Residents. Daarnaast staan er bestaande stukken van de hand van componisten en kunstenaars op het repertoire. De drie performance-georiënteerde muziekstukken Serious ImmobilitiesDuet en Anthem van Meyers maken ook deel uit van de tentoonstelling.

Ari Benjamin Meyers

Ari Benjamin Meyers (1972, New York) is the founder and artistic director of the Kunsthalle for Music. He lives and works in Berlin. In his work Meyers, who trained as a composer and conductor at The Juilliard School, Yale University, and Peabody Institute, explores structures and processes that redefine the performative, social, and ephemeral nature of music. He has composed numerous works for the stage among them three operas; his chamber opera Nico. Sphinx aus Eis was commissioned by the Semperoper Dresden. Past solo exhibitions and projects include Black Thoughts, Esther Schipper (2013); Chamber Music (Vestibule), Berlinische Galerie (2013-2014); Just in Time, Just in Sequence, This is Not Detroit Festival, Schauspielhaus Bochum (2014); The Verismo Project (Franz Hartwig, A Most Wanted Man) Kino International Berlin (2015); Beating Time, Martin-Gropius-Bau Berlin (2015); Duet, Darb 1718, Cairo (2015); Memories of the Future, Museum of Modern Art Warsaw (2016); The Name of This Band is The Art, RaebervonStenglin Zurich (2016); SCORES, Hamburger Bahnhof, Berlin (2016); Symphony 80 (with the Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks), Lenbachhaus, Munich (2017); An exposition, not an exhibition (with the Hong Kong New Music Ensemble), Spring Workshop, Hong Kong (2017). He also participated in the 14e Biennale de Lyon (2017). Upcoming exhibitions include projects for Witte de With Rotterdam, Public Art Munich and the Liverpool Biennial. Selected collaborations include Ravel, Ravel, French Pavilion, 55th Venice Biennale (2013) with Anri Sala; Morphy, Fondation Louis Vuitton (2014); T.451, Tensta Konsthall (2012); K.62/K.85, Performa ’09, New York (2009) all with artist Dominique Gonzalez-Foerster. Collaborations with artist Tino Sehgal include: Symphony X (installation version), KW Berlin and K21 Dusseldorf (2014); This Variation, Documenta 13 Kassel (2012) and the ballet Untitled that premiered at the Paris Opera in September 2016. Meyers was Music Director of the staged group show Il Tempo del Postino curated by Hans Ulrich Obrist and Philippe Parreno (Manchester International Festival, 2007 and Art Basel, 2009). The book Music on Display (2016), published by Walther König, chronicles his work and practice.